Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ανταποκριση περασματων 26/1/2014 : Είναι Νοεμβριος ή Ιανουαριος για τις μπεκατσες;


Οι νοτιάδες που κυριαρχούν στη χώρα την τελευταία εβδομάδα έχουν μεταβάλλει κάπως τον θηραματικό έτσι όπως ήταν μέχρι και την περασμένη εβδομάδα. 
 
Τσίχλες
 
Αρκετές τσίχλες υπάρχουν σε κάποιες περιοχές ιδιάτερα της Νότιας Εύβοιας όπου οι κυνηγοί καρπώθηκαν αρκετές τσίχλες την εβδομάδα που μας πέρασε. Επίσης αρκετές τσίχλες βρήκαν οι κυνηγοί τσίχλας στη Θήβα αλλά και στη Φθιώτιδα. Στην Πελοπόννησο αλλά και στην Κέρκυρα τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν τσίχλες όμως οι κυνηγοί δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.
 
Μπεκάτσες
 
Σίγουρα διανύουμε ένα Ιανουάριο που μοιάζει περισσότερο με Νοέμβριο από πλευράς εμφάνισης μπεκατσών στην Ελλάδα.
 
Στην  Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία οι μπεκάτσεες δίνουν το παρών αν και δεν  υπάρχουν πια τα συγκεντρωμένα πουλιά που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας. Τις τελευταίες ημέρες οι συνεχόμενες βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν μας επιτρέπου να έχουν ξεκάθαρη εικόνα.
 
Συνεχίζουν να υπάρχουν μπεκάτσες σε πολλά νησιά του Ιουνίου. Προφανώς είναι οι μπεκάτσες που “μετακόμισαν” από την Ήπειρο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.
 
Η Πελοπόννησος συνεχίζει να φιλοξενεί πουλιά με την Αρκαδία να έχει τη μερίδα του λέωντος. Επίσης μπεκάτσες υπάρχουν στη Μεσσηνία  και στην Κορινθία.
 
Στη φωτογραφία ο Βασίλης Μπίζος από τη Μεσσηνία μετά από ένα επιττυχημένο κυνήγι.
 
 http://www.ihunt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου